Odhad ceny obrazu

Diskusní fórum » Odhad ceny obrazu

Krusty
Uživatel

15.8.2012
11:43

Dobrý den, jde o olej na plátně, 56×67 cm, stav nálezový, malba je nesignována, ale jsem si jistý, že autorem je K.Souček.
Podle dohledaných prodejů na i-netu z posledních let, lze sledovat stoupající oblíbenost jeho práce a s tím rostoucí ceny jeho děl. Troufl by si někdo na hrubý odhad ceny tohoto obrazu, případně ho datovat dle techniky a motivu, či snad nevíte o nějakém specialistovi na tohoto autora? Předem děkuji.


Přílohy:
Wjem
Expert SM

15.8.2012
12:59

V případě, že by šlo o originál prokazatelně malovaný Karlem Součkem může jít cena v aukci i přes 100 000 Kč. Ovšem, co jsem koukal na všechny jeho aukční kousky, tak byly vždy signované…

Krusty
Uživatel

15.8.2012
14:30

Děkuji za odpověď, je pravdou, že většina jeho děl je signována, ale jsou i vyjímky, osobně jsem měl před lety v ruce jeden z jeho olejů který také nebyl signován, šlo o přímý autorův dar a mám pocit, že by tomu mohlo být stejně i v tomto případě. Stejně tak lze na i-netu dohledat jeden nepodepsaný akt. Takže o tom, že občas vyprodukoval obraz bez podpisu nepochybuji, stejně tak jsem si jistý originalitou a autorstvím tohoto obrazu (původ atd.) Jde mi hlavně o časové zařazení této práce. Ještě jednou děkuji za reakci a přeji vše dobré.

jaran
Uživatel

16.8.2012
11:28

Sočka mám rád.Škoda,že na Kladně nepřežila jeho galerie.Ted to přestavují asi na bordel.

Krusty
Uživatel

16.8.2012
17:44

Tak alespoň že už se s ní něco děje, pamatuji si ji před lety jen jako totálně vybydlenou ruinu :-(





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.