Zná někdo monogram ?

Diskusní fórum » Zná někdo monogram ?

york
Uživatel

2.7.2012
15:02

Zná někdo monogramistu? díky


Přílohy:
Ratan
Uživatel

2.7.2012
19:25

Takže zkusíme hádat? František Tavík Šimon? A co takhle ukázat obrázek!

Wjem
Expert SM

8.7.2012
20:06

Možná,… možná padělaný (postrádám v tom nenucený uvolněný „šmrnc“ autorovy signatury) a možná i někdo jiný. Jak správně říkáte, bez celého obrázku je to trošku hádanka. Já osobně bych tyto „vytržené signatury“ vůbec neřešil…

Ratan
Uživatel

9.7.2012
10:40

Jedná se asi většinou o obrázky získané z Aukra, kde kvete napodobitelství (jinak padělatelství)v ta­kové míře, že se prodávající ani nestydí nabízet známé autory za vyvolávací cenu 1 Kč. Když dosáhne ceny 3.000 Kč (málokdy), protože se to někomu prostě líbí, je spokojen. Už mnohokrát jsme tady upozorňovali na obrázky získané z takových lidových on-line aukcí, ale asi marně. Ovšem netvrdím, že všechny nabízené předměty musí být špatné nebo padělané.

Wjem
Expert SM

9.7.2012
12:23

Přesně tak s tím Aukrem. Kupovat tam třeba Lhotáka, Janečka, Tichého, Čapka… rovná se „sebevražda“. V nejlepším případě jde o pravou grafiku s padělanou (doplněnou)sig­naturou. Ale velmi často to jsou vytrhané stránky z knížek ilustrovaných výše zmíněnými výtvarníky a nestoudně signované padělaným podpisem. A samozřejmě kapitolou samo o sobě jsou padělané signatury známých jmen na amatérských krajinomalbách.

V podstatě bez nebezpečí tam lze kupovat jen věci (autory), které nejsou momentálně „trendy“, takže je skoro nikdo nechce. Anebo věci, které nikdo, včetně dražitele, nepozná.

Každopádně bych se přimlouval, aby se zde nehodnotily (neurčovaly) pouze „vytržené“ signatury bez ukázky celého díla. Mám z jiného diskusního fóra několik zkušeností, kdy šlo evidentně o kradené věci a snahu anonymně se dozvědět o co jde.

zvo
Správce webu

9.7.2012
14:11

Wjem: díky za zajímavý podnět, zvážíme, jestli nezavedeme podmínku uveřejnění fotografie celého díla, nejen signatury.

Ratan
Uživatel

9.7.2012
15:50

Všemi deseti podmínku podporuji. Co si dnes lidé dovolují je až nepochopitelné. Kam došla naše etika, kam zmizel stud za lež a podvod? Stal se běžnou záležitostí. Někdy si dokonce takový chrabrý prodejce lebedí, když někoho nachytá a on si padělek koupí. Nemluvím o replikách uměleckých děl, které se vědomě nějakou drobností odlišují od originálu.





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.