Technika a přibližná cena?

Diskusní fórum » Technika a přibližná cena?

miki
Uživatel

1.4.2012
15:15

Milí přátelé umění,prosím může někdo poradit jaká je použita technika a event. přibližná cena u této dvojice obrázků? Autor M. Pirner, r. 1883 a 1884. Údajně název Mladí
a Staří. Mám je po babičce. Za jakoukoliv informaci děkuji. Markéta H.


Přílohy:
Ratan
Uživatel

3.4.2012
13:54

Velmi špatně se obrázky prohlíží, nedostatečný detail včetně podpisu. Vypadá to na grafiku a o Pirnerovi je možné se dočíst ve slovníku výtvarných umělců.Není také tady na seznamu?Mrkněte na to.

Ratan
Uživatel

3.4.2012
14:09

Je tady v seznamu – včetně ukázek díla, podpisu i ceny. Pokud by to byl Maxmilian Pirner a vlevo dole pod otiskem stanoven kolikátý je to list a z kolika, vpravo pak signatura a případně datace, máte doma docela cennou věc.Stojí zato obrázky znovu vyfotit včetně těch detailů a poslat je sem ještě jednou.

miki
Uživatel

3.4.2012
22:58

Děkuji uživateli pod zn. Ratan za informace. Pokusím se event. poslat detaily na obrázcích až mě navštíví vnuk. Možná to nebude třeba, když uvedu, že na obou obr. je vlevo dole natištěno M.PIRNER FEC. a na prvním obr. vlevo nahoře stejný podpis jako u signatury 1 bez tečky na konci a vpravo 1883. Na druhém obr. vlevo nahoře podpis písmo jako u sign.1 ale MAXIMILIAN. PIRNER. a vpravo podtržené 1884. Asi to tedy moc cenné nebude, ale byla bych velmi vděčná za event. doplňující informaci. Markéta H.

Ratan
Uživatel

4.4.2012
10:02

Nemohu posoudit obrázky jen z nekvalitní fotografie a bez detailů. Ale jestliže máte uvedeno u jména M.Pirner slůvko fec = znamená fecit, čili vytvořil (leptal autor), takže byste asi měli originál(?)Není tam ještě jiné jméno? V tom případě se ceny takových předmětů pohybují v částkách několika desítek tisíc, zvláště když jsou i dobře dochovány. A každý předmět má svou cenu, nikdy nepište, že…" to asi nebude moc cenné"…Slyšela jsem od jedné paní doktorky z NG, jak jedna starší paní snesla bezcenný obrázek z půdy, ať si ho odvezou. Paní si pak za něj nechala opravit celý dům.I takové příběhy se dějí. Měla štěstí, že nenarazila na podvodníky.

miki
Uživatel

4.4.2012
23:25

Opětovně dekuji uživatelce pod zn. Ratan za poslední odpověď. Pokusím se nafotit detaily na obrázkách a jakmile to bude možné, poslat. Neumím ještě upravit velikost obr. na 200 kB, tak čekám na vnuka. Markéta H.

miki
Uživatel

28.6.2012
23:53

Vážení, dodatečně zasílám foto detailu podpisu, tento je vlevo dole u obrázku Mladí, dále vlevo nahoře je údaj na druhém fotu detailu, vpravo nahoře je pak psáno 1883. Stejný podpis je na obrázku Staří, vlevo nahoře je ale psáno Maximilian. Pirner. a vpravo nahoře 1884. Pokud by tedy někdo a zvláště pak pí. uživatelka pod zn. Ratan mi mohli poradit, zda se jedná o originál nebo nějakou kopii a také potvrdit techniku na obrázkách, budu velmi vděčna za informace. Zdravím všechny příznivce umění. M.H.

Přílohy:


Přílohy:
Ratan
Uživatel

29.6.2012
17:33

pro miki: místo dlouhého popisu nám to raději kvalitně nafoťte a pošlete tedy lepší fotografii obou grafik. U grafiky je originál něco jiného než u obrazu, který je jedinečný, grafika může mít několik kopií (až stovky) a originál se počítá od prvního originálního tisku po tisku zkušebním. Jedná se asi o lept, ale jak to lze poznat z tak nekvalitních fotek? Zkuste to.





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.