Steinský vs Steinský-Sehnoutka

Diskusní fórum » Steinský vs Steinský-Sehnoutka

pevo
Uživatel

15.10.2011
13:14

V SM uvádíte jediného Steinského a to Jana Steinského-Sehnoutku narozeného 1920 (dosud žije v Torontu). Se zájmem jsem prostudoval kroniku rodu Steinský-Sehnoutka, ale nikde jsem nenarazil na zmínku o tom, že by Jan *1920 někdy něco namaloval. Za to je to potomek starého průmyslnického rodu a podnikatel. Jediný zdroj, který jej označuje za malíře a který je mi znám, je váš web. Zato jsem opakovaně narazil na zmínku o malíři Josefu Steinském *1903 – ?. Signatury jsou podle mě totožné. Uvádí ho například galerie Vltava, aktuálně na eBay například zde: http://www.ebay.co.uk/…BayISAPI.dll?… Máte nějaké jiné nebo další informace, které by mě vyvedly z omylu? S díky PV


Přílohy:
pevo
Uživatel

15.10.2011
13:18

Ještě celý obraz, nějak neprošel…


Přílohy:
Ratan
Uživatel

16.10.2011
10:28

Jak tak koukám, obrázky jsou stejné – tedy ten Vámi dotazovaný a uvedený na www. adrese a za 460 Kč? Pak jsou signatury skutečně totožné.

pevo
Uživatel

16.10.2011
16:29

Možná jsem se špatně vyjádřil, obrázky jsou totožné, zkopíroval jsem je jen sem, protože na uvedené adrese po ukončení aukce zmizí. Jde mi o to jestli malíř je Jan Steinský-Sehnoutka *1920, jak uvedeno zde na SM (a o kterém nevím, že by maloval a rád bych věděl, kdo a kde na to přišel)nebo jestli je autorem Josef Steinský *1903, kterého uvádějí ostatní prameny, které znám. Signatura J.Steinský je totiž podle mě totožná. Jinými slovy, tvrdím, že Jan Steinský-Sehnoutka není autorem obrazů uvedených zde na SM pod jeho jménem, ale že malířem je Josef Steinský.

PN_PP
Správce webu

16.10.2011
19:50

To už je nějakou dobu. Vzpomínám si na informaci že daný malíř byl z židovské rodiny Steinských alias Sehnoutků. A co si vzpomínám jasně je to, že byl samoukem. Přes víkend jsem informace hledal ale čert se v tom vyzná. Je klidně možné že máte pravdu. Dokonce je to pravděpodobné (tu Vltavu jsem si také našel). Ještě chvíli počkáme jestli nám někdo neporadí. Proto jsme DF otevřeli-učíme se společně. Pokud nikdo s ničím validním nepřijde tak malíře opravíme podle Vás. Děkujeme za zprávu. PN.

pevo
Uživatel

16.10.2011
21:55

Prima! Ono není vyloučené, že Josef ze stejné rodiny pochází, byla a je to dost rozvětvená rodina. Jen mi bylo divné, že se o tom Janovi nikde jako o malíři nemluví, přitom stále žije a je na webu aktivní, tak bych se dost divil, když se popisují básničky jeho ženy v emigraci, že by se přehlédly jeho obrazy… Budu rád, pokud se opět něco vyjasní. Chápu to jako veliký přínos tohoto webu. S díky PV

PN_PP
Správce webu

20.10.2011
08:44

Malíř Steinský byl opraven.PN.





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.