Scháním odbornou expertízu obrazu

Diskusní fórum » Scháním odbornou expertízu obrazu

Virgil
Expert SM

26.5.2011
10:12

Dobrý den, rád bych zjistil autora obrazu, proto scháním odbornou expertizu, věděl by, prosím, někdo kam se mám obrátit ? Děkuji

Secesní obraz, hraběnka, olej na plátně 70×50cm


Přílohy:
Ratan
Uživatel

2.6.2011
11:55

Pokud máte zájem o odborný posudek, případně stanovení odhadní ceny, je třeba se obrátit na znalce v oboru malířství, jinak tedy soudního znalce. Mohu Vám s tím pomoci, ale v tom případě je třeba obraz vidět osobně. Neuvádíte, co je napsáno na tom spodním štítku, většinou tam bývá uveden autor.Další nutný poznatek – pokud je ovšem znám – odkud obraz pochází a mnoho dalších indícií. Trváte-li na expertíze, můžeme se kontaktovat přes emailovou adresu.

Carlos1
Uživatel

5.6.2011
13:43

Když se na to tak dívám, vypadá to jako dobrá práce a velmi bych se divil, že by to nebylo někde podepsané. To by to muselo být vyříznuté z původního rámu. Štítek tam asi není, jen místo pro něj.

Ratan
Uživatel

6.6.2011
09:53

Domnívám se, že obrázek má rám, se kterým se počítalo, nejen docela dobře ladí.Na to, že se jedná o „secesní“ malbu, je příliš tmavý, také název je asi zavádějící(třeba je k tomu důvod), ale to jsou věci nepříliš důležité pro další zkoumání.Škoda, že se Virgil už neozval, bylo by potřeba zjistit daleko více údajů.Má doma zajímavý obraz.

Virgil
Expert SM

7.6.2011
07:21

Dobrý den, obraz máme již dvacet let, pokusíme se zjistit historii obrazu. Domníváme se, že se jedná o dílo 2.pol. stol. (Hynais- výňatek z jeho životopisu, ////Hynais však samozřejmě namaloval mnoho jiných uměleckých děl, které už ale nejsou tak známé. Na jeho obrazech se často vyskytovaly portréty lidí z umělcova okolí, například při svém pobytu na zámku u rytíře Daubka v Litni u Karlštejna namaloval mnoho portrétů pro rodinu Daubků, které obvykle znázorňovaly rodinu při denním životě.//// jeví se Nám to na vídeňskou práci. Obraz byl restaurován(drobné praskliny-1996, jedno z míst PD. Ale pokud si pamatuji, signaturu jsem nenašel, ani za rámem ani z boku plátna. Nejlepší by byl chemicko-technologický rozbor, infralampa atd. Prosím , pište tedy na grosmut@hotmail.com, zašlu více fotek, případně se domluvíme na dalším postupu. Děkuji, Virgil.





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.