Identifikace signatury

Diskusní fórum » Identifikace signatury

S. Pavel
Uživatel

13.5.2011
17:11

Prosím o laskavou pomoci při identifikaci signatury autora tohoto obrazu. Obraz patrně zakoupen od Umělecké besedy v Praze v 30. letech. Děkuji.

Dr. S. Pavel, Nizozemsko


Přílohy:
Ratan
Uživatel

6.6.2011
10:14

Máte zajímavý obraz, dobře malovaný, jen ta signatura. Zkuste podpis nafotit ještě jednou a při jiném osvětlení, např.když se při focení postavíte trochu z boku. Musí to vylézt.Pokud se jedná o olej, je možné podpis slabě navhlčit, je to sice nepfofesionální rada, ale účinná.Ale to zkoušejte skutečně jen v případě, že si jste jitý, že signaturu nesmyjete.Nafoťte i celou zadní stranu včetně rámu.Často tam jsou cenné údaje.Podařil se mi rozluštit snad název: Na mostě.

bartoga
Uživatel

10.6.2011
13:30

Dobrý den.Mnohokrát vám děkuji za cenné info.Jen ten název není název ale je tam napsáno lept a před tím ještě jedno slovo ale to se asi také týká techniky.Vzadu na obraze nic není.Ještě jednou děkuji a zašlu ještě jeden obrázek a signaturu je lépe nafocena.Zatím nashledanou.

Ratan
Uživatel

11.6.2011
10:29

Kde je napsáno lept? Tento obraz je grafikou? Uveďte prosím rozměr. Pokud by se jednalo o grafiku, slovo lept by bylo napsáno dole u okraje a byla by tam číslice např.12/50, což znamená, že se jedná o 12 kus z celkového počtu 50. Také podpis by byl dole, většinou tužkou, ale u druhého rohu.Jméno autora začíná na Č…, jedná se tedy zřejmě o autora českého původu. Malba vykazuje znaky olejomalby na lepence, ve třicátých letech minulého století zcela běžné.

S. Pavel
Uživatel

11.6.2011
21:34

Dobrý den, mám pocit, že se pan uživatel Bartoga spletl. Nejedná se o doporučení týkající se jeho obrazu, ale mého obrazu mostu od (zatím) neznámého autora. Děkuji za rady od odborníka (Ratan). Pokusím se o ještě lepší nafotografování signatury, a podívám se ještě jednou na druhou stranu a nafotím ji. Zatím jsem tam nic významného neviděl.

bartoga
Uživatel

12.6.2011
08:19

Dobrý den.Ano pan Pavel má pravdu celé jsem to spletl.Mé fota asi vůbec nemáte.A jeden z mých obrazů je také náhodou Na mostě,proto tohle nedorozumění.Zašlu fota.Děkuji za pochopení a nashledanou.

Ratan
Uživatel

13.6.2011
16:01

Nějak tomu všemu nerozumím, ale zašlete další fotky.





Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.